Neler yeni

Yazılım Forum

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra konu oluşturabilecek, mevcut konulara yanıt gönderebilecek, itibar kazanabilecek, özel mesajlaşmaya erişebilecek ve çok daha fazlasını yapabileceksiniz! Bu hizmetlerimiz ise tamamen ücretsiz ve kurallara uyulduğu sürece sınırsızdır, o zaman ne bekliyorsunuz? Hadi, sizde aramıza katılın!

Mustafa Kemal Atatürk : Çanakkale Savaşı?

Çanakkale Savaşı ve Mustafa Kemal Atatürk

1915 yılı… Osmanlı İmparatorluğu zorlu bir dönemden geçerken, dünya tarihinin en kanlı savaşlarından biri başladı: Çanakkale Savaşı.

İngiliz ve Fransız donanması, Osmanlı’yı saf dışı bırakmak, İstanbul'u ele geçirmek ve Rusya'ya yardım ulaştırmak istiyordu. Ancak karşılarında, henüz adı çok bilinmeyen ama gelecekte bir milletin kaderini değiştirecek olan bir komutan vardı: Mustafa Kemal.

O sırada yarbay rütbesinde olan Mustafa Kemal, 19. Tümen Komutanı olarak görev yapıyordu. 25 Nisan 1915 sabahı, Anzak (Avustralya ve Yeni Zelanda) askerleri Arıburnu kıyılarına çıkarma yaptı. Büyük bir saldırı dalgası geliyordu.

"Ben size taarruzu değil, ölmeyi emrediyorum!"​

Askerleri panik içindeydi. Ama Mustafa Kemal, soğukkanlılığını koruyarak düşmanın nereye çıkacağını önceden kestirmiş, birliklerini doğru noktalara sevk etmişti. En kritik anlardan birinde, Conkbayırı'nda askerlerine şu tarihi emri verdi:

“Ben size taarruzu değil, ölmeyi emrediyorum. Biz ölünceye kadar geçecek zaman içinde yerimize başka kuvvetler ve komutanlar geçebilir.”

Bu söz, bir milletin nasıl direnişle var olduğunu, nasıl fedakarlıkla vatanını savunduğunu özetliyordu.

Kanla, inançla, destanla...​

Mustafa Kemal’in önderliğinde Türk birlikleri, düşmanı kıyıya çakılı bıraktı. Ne denizden ne karadan geçemediler. Çanakkale Geçilmedi.

On binlerce şehit verildi… Her metrekareye kan döküldü… Ama bu savaş, Mustafa Kemal'in bir lider olarak doğuşunu sağladı.

O artık sadece bir komutan değil, bir milletin umut ışığı olmuştu.

Atatürk.PNG

Çanakkale Savaşı, Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığı ilk büyük adımdı. Mustafa Kemal Atatürk’ün dehası ve vatan sevgisi, bu savaşta tüm dünyaya gösterildi.

atatürkf3.jpg

Aynen öyle dostum o dünya önderleri bile aştı kimse onun değerini ve fikrini anlayamadık günümüzde hala atatürkü sevmeyen bir takım azınlıklar mevcut
Bu tip azınlıklar çok var özellikle ben doğuda kaldığım içim çok iyi biliyorum bunları , insanlıktan uzak daha medeni olmamış çok insan var. dünya var oldukça kemalizmi savunmaya devam edeceğiz.

Bu tip azınlıklar çok var özellikle ben doğuda kaldığım içim çok iyi biliyorum bunları , insanlıktan uzak daha medeni olmamış çok insan var. dünya var oldukça kemalizmi savunmaya devam edeceğiz.
Aynen öyle kıyamet bile kopsa kemalizim en başta bize şuan bu hayatı bağışlayan o demek istediğini çok iyi anlıyorum bende yakın zamanda bir doğu turu yaptığımda bunu fark ettim gerek olsun kürt halkın içine karışmış teröristler mevcut bunun sonucunda kürtler gibi ve benzeri halkıda kötü göstermekte bunlarla mücadele için herşeyimi veririm

shape1
shape2
shape3
shape4
shape5
shape6

Bu web sitenin performansı Hazal Host tarafından sağlanmaktadır.

YazilimForum.com.tr internet sitesi, 5651 sayılı Kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının (m) bendi ve aynı Kanun’un 5. maddesi kapsamında Yer Sağlayıcı konumundadır. Sitede yer alan içerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır.

YazilimForum.com.tr, kullanıcılar tarafından paylaşılan içeriklerin doğruluğunu, güncelliğini veya hukuka uygunluğunu garanti etmez ve içeriklerin kontrolü veya araştırılması ile yükümlü değildir. Kullanıcılar, paylaştıkları içeriklerden tamamen kendileri sorumludur.

Hukuka aykırı içerikleri fark ettiğinizde lütfen bize bildirin: lydexcoding@gmail.com

Sitemiz, kullanıcıların paylaştığı içerik ve bilgileri 6698 sayılı KVKK kapsamında işlemektedir. Kullanıcılar, kişisel verileriyle ilgili haklarını KVKK Politikası sayfasından inceleyebilir.

Sitede yer alan reklamlar veya üçüncü taraf bağlantılar için YazilimForum.com.tr herhangi bir sorumluluk kabul etmez.

Sitemizi kullanarak Forum Kuralları’nı kabul etmiş sayılırsınız.

DMCA.com Protection Status Copyrighted.com Registered & Protected