froxy
Yönetim Ofisi Kurulu & Genel Yönetici
-
Öne çıkan konu
⚠️ DİJİTAL TEHDİTLER ALTINDA MISIN? DESTEK BURADA! ⚠️
Merhaba değerli forum üyeleri,
Son zamanlarda sayıları gittikçe artan, özellikle genç bireyleri hedef alan "dijital şantaj ve tehdit" olayları büyük bir sorun haline gelmiştir. Bu konuda yalnız olmadığınızı bilmeniz ve doğru adımları atmanız hayatidir.
🛑 ÖNCE ŞUNU BİL! 🛑
- Sana mesajla, görüntüyle veya bilgiyle şantaj yapan kişi yasa dışı hareket ediyor!
- Seni korkutmaya, utandırmaya ya da susturmaya çalışıyor olabilir. AMA: BU SUÇTUR.
- Onların senden istediklerini yapmak ZORUNDA DEĞİLSİN!
- Her geçen dakika senin zararına olabilir. Bugün sessiz kalmak, yarın seni daha büyük tehlikeye sokar.
💡 NE YAPMALIYIM?
- 1. Ekran görüntülerini al! (mesajlar, aramalar, fotoğraflar vb.)
- 2. Karşı tarafla iletişimi kes! (bloke et, ama delilleri silme!)
- 3. Güvendiğin bir yetişkine anlat. (anne, baba, öğretmen, abi/abla)
- 4. Emniyet birimlerine başvur. (Siber Suçlar Şube Müdürlüğü en doğru adres.)
- 5. Bu forumda destek al! (Kendini yalnız hissetme, birlikte hareket ediyoruz!)
👨👩👧👦 AİLE BASKISI MI VAR?
“Annem babam öğrenirse mahvolurum!” diye düşünüyorsan:
- Şunu bil: Sen suçlu değilsin. Tehdit eden kişi suçlu!
- Aileler ilk başta sinirlenebilir, ama zamanla seni korumak için ellerinden geleni yapacaklardır.
- İlk başta güvendiğin bir abi, abla, rehber öğretmen ile konuşmak işini kolaylaştırır.
- Kendine zarar vermeyi düşünme! Hayatın çok daha değerli! Yardım alırsan bu süreçten güçlenerek çıkarsın.
🧠 UNUTMA:
Hiçbir fotoğraf, hiçbir mesaj, hiçbir sır SENİN hayatından daha önemli değil. Sana tehdit uygulayan kişi kim olursa olsun, senin iradeni elinden alamaz!
🌟 Yardım almak cesaret ister. Biz buradayız. 🌟
Her zaman mesaj atabilirsin. Bu konuda uzman birçok kişi forumda seni desteklemeye hazır.
Her zaman mesaj atabilirsin. Bu konuda uzman birçok kişi forumda seni desteklemeye hazır.
Ekstra Bilgiler:
- 112 - Acil Yardım Hattı
- CİMER (www.cimer.gov.tr) üzerinden şikayet oluşturabilirsin.
- adresinden güvenli internet rehberine ulaşabilirsin.
💬 Dert etme, anlat! Susmak değil, konuşmak güçtür!